keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Käyttöesineiden muotoilemisesta

Huomasin tässä, että uusi Upo-hella, jonka talonmies toi rikkoutuneen tilalle, aiheuttaa onnettomuusalttiutta: suurta koordinaatiokyvyn heikkoutta, virhearvioita, huonoa huomiota, melkein olematonta huomiota ja tilanteita, joissa vaarallinen tekijä jäänyt varomatta. Se on mahdollisesti muotoilun ja osien valitsemisen virhe, sillä esim. vääntönupit ovat tavallaan tarkalla tyylilläliikuteltavat vähän kuin avaruusteemalla, muttei sitten ole NASAmaisen tarkkaa perspektiiviä siinä ohessa käytössä, vaan jotenkin hulppea, väljä, mikä on ristiriidassa tuon tarkkuudem vaikutelman kanssa kovin pahoin. Tilasiko joku halvat nupit? Jos oli nuori, niin ajatteli ehkä, ettei ole varaa muuten. Muttei käyttöesineiden tuoteklehittelyä tehdä niin,insinöörityön tapaan, vaan käsitöiden tapaan: joku aihepiiriä rakastava etsii sille käytössä hyviä uomia, harrastamalla sitä paljon noilla välineillä, etsien niille mukavia hyviä, turvallisia käyttötapoja, joissa on hyvä tekemisentapa aistit auki moneen tekemiseen, j MUOTOILU TEHDÄÄN SITTEN SITÄ KUVASTAMAAN, HÄN SIIS ITSE TEKEE SEN, ETTÄ NYT KUN OLEN TÄSSÄ HENGESSÄ KIVASTI PUUHAILLUT JA TÄMÄ OLISI HYVÄ MALLI MONELLE, HYVÄ PERUSTEKEMISENTAPA SIINÄ ON KÄYTÖSsä (anteeksi meni caps lock) , niin tähän henkeen kun olen, niin sen käyttämä hahmo, tila ym on suunnilleen tällainen, niinpä teen muotoilun sen mukaan, eli leveys tulisi alustavasti tähän näin, mitä puuhailu vie tila, ja sen ympärillä sitten arkijärjellä mietitysti, että toimii hyvin, esteetöntä tehdä, ei ongelmia.
http://kokonaiskuvat.blogspot.com/2018/05/luonnonrakkaus-ja-rakentaminen.html
http://kokonaiskuvat.blogspot.com/2018/04/sulkapaahineista.html
http://tunteetjatekemisentapa.blogspot.fi/2016/08/uusavuttomuudesta-eroon-paasemisesta.html
http://nopeaoppisuus.blogspot.fi alun lahjakkuuden ja taitojen oppimisen ohjeet

* * *

Osaisiko esim. Savonlinnan K-CityMarketin ruokaosaston väki muotoilla hellan, jota olisi suomalaisten hyvä käyttää? Onko Upo suomalainen tuotemerkki? Ihme, että on yhä jäljellä. Nyt hellan aiheuttamasta onnettomuusvaarasta, kun sille sopivaa käyttöuomaa ei ole, tulee mieleen pyörätuoliin joutumisen vaara lähipäivinä.

* * *

Nyt kun hellaa tunnen jo jonkin verran, niin viisastuneena voisin arvata, että se on koottu erimaalaisista jämäosista, esim. keittotaso ruotsalainen ja vääntönupit Pohjois-Siperiasta, mutten kyllä muista osista tiedä.
Uuni saattaisi olla pohjoiskorealainen, ritilä ja peltien kannattimet tuovat mieleen Brysselin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti